Akupunktur

Akupunktur

Akupunktur betyder behandling med nåle, og er en afbalancerende behandling. Akupunktur har været kendt i tusinder af år, men det var først i 70’erne, det for alvor kom til vesten som en alternativ behandlingsform. I dag har akupunkturen dog også fundet indpas i det etablerede system. 

Her i klinikken anvender jeg TCM (Traditionel Kinesisk Medicin) samt BMA (Boel Moderne Akupunktur). I TCM arbejder man ud fra meridianbaner. BMA-metoder er moderne udvikling af akupunktur. Det vil altid være individuelt, hvilken metode jeg vælger. Ud over at det er selvstændige metoder, supplerer metoderne hinanden rigtig godt. 

Når du kommer til behandling hos mig, spørger jeg måske efter at se din tunge. Hvorfor det ? Jo, fordi tungen fortæller en hel masse om de ubalancer, der måtte være til stede. Tungens form, farve, rille m.m. er med til at bestemme hvilke behandlingspunkter, jeg vil anvende for bedst mulige resultat.

Akupunktur er yderst effektiv smertebehandling, hvor det hele menneske tages med i behandlingen. I akupunktur adskiller vi ikke krop og sind fra hinanden, som man gør i vestlig medicin. Jeg anvender ofte akupunktur sammen med f.eks. massage. 

Da jeg også har laser i min klinik, kan behandlingerne også blive suppleret med det. 

Er du en af dem, der bare ikke kan lide nåle, så kan jeg anvende laserstav, som er helt smertefri. 

Jo længere tid du har haft en given problemstilling, jo flere behandlinger skal der til. 

Behandling med Moxa

Nogle behandlinger vil kræve tilføjelse af Moxa. Moxa er urtebehandling med bl.a. gråbynke. Her i klinikken benytter jeg mig af Moxa i “cigar” form. Det betyder, at en cigar-lignede-rulle tændes og holdes over forskellige punkter på kroppen.

Man brænder IKKE på huden, da cigaren holdes lidt fra huden. Duften, eller rettere sagt lugten, er ikke specielt tiltalende, så derfor vil du af og til kunne dufte en ret skarp duft, når du træder ind hos mig. Men effekten af moxa overskygger efter min mening duften. Moxa er særligt effektiv, hvor der er kulde i kroppen. 

Behandling med cupping

Cupping hører også til under akupunktur. Jeg anvender forskellige former for cupping. Ved cupping arbejdes der dybt i vævet, og er en behandlingsform, der for alvor er vundet frem de seneste år. 

Da jeg også har laser i min klinik, kan behandlingerne også blive suppleret med det.